RECEPTI

Arhiva

Zimsko listanje

Nadahnuće za ovaj editorial bio je jedan jutarnji posjet našem vrtu. Jedini preostali plodovi prekriveni injem – bajkovit prizor i nenadmašna priča o teksturi

Kolači za veliko društvo

Kad samo čuje da netko više voli slano nego slatko, Jadrana se snuždi. Slastice peče iz ljubavi i hobija, ali o njima govori s autoritetom i strašću pravog profija

Božić oko vatre

Okupljanje oko vatre iskonski je temelj zajednice, koji mi u svom krugu njegujemo kuhanjem u kotliću u svim vremenskim uvjetima. Ovaj put, sasvim prigodno, na vatri se našao fišpaprikaš, a po granama božićna svjetla

Plavuše bez kostiju

Na poticaj predsjednika crikveničkog ribolovnog društva Arbun, Barba je odlučio napisati kuharicu – hommage ribarstvu i zanimanju ribara, s kojima je i sam odrastao. Pretpremijerno donosimo priče i recepte

Raulova mala škola smeđeg maslaca

Chef Raul Lajtman proveo nas je kroz sve nijanse maslaca, od pročišćenog do smeđeg. Maslac je uzbudljiv jer je tako svestran, jer može biti masnoća za prženje, začin ili gotov umak snažna okusa. Samo, s njim treba znati

TREND

Najpopularnije od Mrvice

Pet lica utjehe

Koja sve mentalna stanja liječimo comfort foodom? Za početak – jutarnju sporost i snenost. Onda nostalgiju, i sve oblike želje da se život pojednostavi. Banalni umor tijela, ali i duhovnu suhoću i iscrpljenost. Dane malih snaga i sitnih slabosti. Akutnu krizu i tugu zbog valjanog razloga. Želju da imamo korijenje, da pripadamo. A onda i potrebu da svoju dnevnu dozu zadovoljstva podijelimo s ljudima koje volimo.

Jabuka može sve

Jabuka može biti sasvim obična, ali nikada nije dosadna. Za jedan sasvim progresivan, svjež pogled na tako svakodnevnu temu opet smo se obratili Jadrani s bloga Najfiniji kolači. Štruca, dakako, nije izostala

Utjeha pod hitno

Brzinski recepti, oni za koje nam je dovoljno pola sata, uvijek su visoko na mojoj listi favorita, jer u dnevnom ritmu često nemam mira za ozbiljnije nakuhavanje. Plus, ovo doba godine je nezgodno – osjećamo se kao da je već proljeće i da bismo trebali jesti puno zelenog i svježeg, premda je za to ipak mrvicu prerano. Sezona najbolje divlje zelenjave tek je sramežljivo krenula, a u vrtovima također gotovo da nema ničega osim mladog luka i rotkvica. Upravo zbog toga donosim iz arhive nekoliko mojih comfort food zicera za koje vam neće trebati više od 30 minuta

Divljina na tanjuru

Nema ništa smislenije, ništa ljepše ni jednostavnije od branja divljeg zelenja za hranu. Proces je mnogostruko plodan: osvještavamo trenutak i ritam buđenja prirode, činjenicu da smo s prirodom povezani, da je priroda bogata, divlja, kompleksna i predivna, s nama i bez nas.