BLOG

Arhiva

Što sam si poklonila za 41. rođendan

Prije pet godina, točno na svoj rođendan, pustila sam u tisak kuharicu “Mrvica svaki dan”, knjigu koja je bila nešto kao osobni odabir najdražih svakodnevnih recepata iz prve tri godine magazina Mrvica. Prošle godine u isto to vrijeme oko rođendana u tisak je otišla i druga kuharica – “Sretno dijete koje jede sve”, namijenjena mamama s malim bebama i djecom. Može li to biti slučajno?

Sretno dijete koje jede sve

S obzirom na to da imam dijete koje će uskoro napuniti dvije godine, i s obzirom na to da sam pet godina prije toga provela stvarajući i uređujući magazin Mrvica koji se hranom bavi u svim njezinim aspektima, od uzgoja do pripreme i samog užitka konzumiranja – sasvim je prirodno da se te preokupacije teže nekako spojiti u jednu.

Sjetan Božić

Još u vrijeme kada sam bila urednica u mainstream medijima teško mi je padalo vrijeme prije Božića. Uvijek sam imala problema s božićnim izdanjima i svim blagdanskim specijalima koje je trebalo isproducirati, naravno, debelo prije Božića.

Škola za život

Ekipa se okuplja već oko pola osam ujutro. Fotografkinja, koja inače putuje iz Zagreba, dolazi redovito sa svojim sinom koji mora ustati u 6 da bi stigao do Zaboka na vrijeme. Ali ništa mu nije teško. Obožava ići na tu kuharsku radionicu.

Četiri priče

Ne pamtimo ono što bismo željeli. Ne pamtimo čak ni ključne traume. Sjećanje je hirovito, nepredvidivo. Osobna galerija uspomena blijeda je, pomalo tmurna, u izmaglici, slabo popunjena. Iritantno je nedramatična, djeluje neozbiljno koliko je obična. Kao da je netko nezainteresiran za moj vlastiti značaj greškom stisnuo “random”. Četiri sjećanja vezana su uz četiri različite lokacije.

TREND

Najpopularnije od Mrvice

Što sam si poklonila za 41. rođendan

Prije pet godina, točno na svoj rođendan, pustila sam u tisak kuharicu “Mrvica svaki dan”, knjigu koja je bila nešto kao osobni odabir najdražih svakodnevnih recepata iz prve tri godine magazina Mrvica. Prošle godine u isto to vrijeme oko rođendana u tisak je otišla i druga kuharica – “Sretno dijete koje jede sve”, namijenjena mamama s malim bebama i djecom. Može li to biti slučajno?

Karlo Ban – Zagorje do Japana!

Iz male kovačnice u zagorskom Jelenjaku izlaze u cijelosti ručno rađeni noževi koji su načinom obrade, dizajnom i kvalitetom pronašli kupce u cijelom svijetu. Njihov je autor jedini majstor kovač oštrica u Hrvatskoj

Budućnost je počela

Znate li da se u laboratorijima već uzgajaju koža i meso, kao i drugi biofabricirani materijali koje stvaraju alge, bakterije ili gljive? Emma van der Leest je mlada nizozemska dizajnerica koja se među prvima priključila revolucionarnom pokretu

Revolucionarka iz vrtova čaja

Izgleda kao prava engleska dama, ali prvenstveno je revolucionarka. Prije više od deset godina naumila je Engleze naučiti dobrom čaju, a sad opskrbljuje najbolje restorane svijeta, zagovarajući fairtrade. Mrvici je ispričala sve o svojoj najvećoj ljubavi