Arhiva

Zadaćnica o eksel tablici
Priča o svemu što mi, današnje žene, moramo: imati uzbudljivu karijeru i savršeno dijete, koje jede skuhano i zdravo, dok mi izgledamo neumorno i senzacionalno

SWOT analiza AIP i paleo suživota
Kako su prošla prva tri tjedna bez šećera, žitarica, alkohola, rafinirane hrane, noćnih sjena i kikirikija?

Biti drvo
Prijateljica me pitala hoću li joj pozirati za fotografiju. Naravno, rekla sam bez razmišljanja, bez što i zašto. Uz Beri se čovjek osjeća sigurno. Čak i osoba poput mene, koja se naučila fotografirati, ali se nikad pritom ne osjeća dobro.

O umijeću življenja i umiranja
Beri je fotografkinja, a teta Kata žena koja ju je odgojila i na mnoge načine obilježila. Tekst je nastao kao reakcija na Berislavin foto-esej “Posmrtno ruho”.

Moj ratni heroj
Tko je čovjek koji je obilježio moju ’91.? Ovo je priča o jednom od rijetkih trenutaka iz ratnih godina koji ću pamtiti dok sam živa. O patetici i dobroti potpunih stranca.

Vježbanje svakodnevnog
Ovim tekstom postavljam sama sebi izazov – malu petnaestominutnu vježbu. Mogu li se u neredu frilensanja izboriti za svoje vrijeme? I jesam li u stanju ono što mi treba činiti predano baš svaki dan?

Posuđe s imenom i prezimenom
Nekim sretnim spletom okolnosti prijatelj je kupio staru kuću s komadom zemlje negdje na Žumberku. Ispostavilo se da je kuća, točnije vikendica, nekad bila zapravo “kuća za pisanje” pokojne Višnje Stahuljak. Priznajem, nisam o dotičnoj gospođi znala mnogo više od činjenice da je bila spisateljica. Ništa nisam čitala, čini mi se da u moje vrijeme njezinog imena nije bilo u lektiri

Što sam si poklonila za 41. rođendan
Prije pet godina, točno na svoj rođendan, pustila sam u tisak kuharicu “Mrvica svaki dan”, knjigu koja je bila nešto kao osobni odabir najdražih svakodnevnih recepata iz prve tri godine magazina Mrvica. Prošle godine u isto to vrijeme oko rođendana u tisak je otišla i druga kuharica – “Sretno dijete koje jede sve”, namijenjena mamama s malim bebama i djecom. Može li to biti slučajno?

Sretno dijete koje jede sve
S obzirom na to da imam dijete koje će uskoro napuniti dvije godine, i s obzirom na to da sam pet godina prije toga provela stvarajući i uređujući magazin Mrvica koji se hranom bavi u svim njezinim aspektima, od uzgoja do pripreme i samog užitka konzumiranja – sasvim je prirodno da se te preokupacije teže nekako spojiti u jednu.

Sjetan Božić
Još u vrijeme kada sam bila urednica u mainstream medijima teško mi je padalo vrijeme prije Božića. Uvijek sam imala problema s božićnim izdanjima i svim blagdanskim specijalima koje je trebalo isproducirati, naravno, debelo prije Božića.

Škola za život
Ekipa se okuplja već oko pola osam ujutro. Fotografkinja, koja inače putuje iz Zagreba, dolazi redovito sa svojim sinom koji mora ustati u 6 da bi stigao do Zaboka na vrijeme. Ali ništa mu nije teško. Obožava ići na tu kuharsku radionicu.

Četiri priče
Ne pamtimo ono što bismo željeli. Ne pamtimo čak ni ključne traume. Sjećanje je hirovito, nepredvidivo. Osobna galerija uspomena blijeda je, pomalo tmurna, u izmaglici, slabo popunjena. Iritantno je nedramatična, djeluje neozbiljno koliko je obična. Kao da je netko nezainteresiran za moj vlastiti značaj greškom stisnuo “random”. Četiri sjećanja vezana su uz četiri različite lokacije.
Social Media
Najnovije od Mrvice

Od Igre do Zeleni, limited edition

Imamo novu knjigu! Prednarudžbe kreću sad.
Najpopularnije od Mrvice

Od Igre do Zeleni, limited edition
Peti broj magazina Mrvica bio je prvi koji je otjelovljen u tisku, u siječnju 2013. Prva četiri broja postojala su samo u digitalnom obliku. Na naslovnici je smrznuto pile i glavni apel koji kaže da je tema broja: Igra. Prelistala sam taj broj danas nakon puno godina. Pile i sve ostale fotografske motive iz centralnog editoriala potpisuje Dag Bauer. Kucnuo je čas da i o tome nešto kažem.

Imamo novu knjigu! Prednarudžbe kreću sad.
Nastavljam svoju tradiciji i za rođendan (43!) si poklanjam – novu knjigu. Ova je nastajala dugo i polako, bez presinga užurbanih rokova jer sam se udružila s jednim osobitim čovjekom i umjetnikom, a umjetnici ne vole da ih se požuruje niti da im se govori kako da što naprave.

Deset godina neovisnosti
Prije točno deset godina iskočila sam iz vlaka – dala sam otkaz na stalnom poslu i strmoglavila se u bezdan.

Kruh od fermentirane heljde
Već dugo nije u našoj kući vladalo toliko uzbuđenje oko recepta za kruh. Kruha već dugo, doslovce godinama, jedemo vrlo malo. Točnije, kruh jede samo moj sin, muž i ja vrlo rijetko. Pečem kruh od sjemenki, recept imate među štrucama za siječanj. Ali to gotovo da nije fer zvati kruhom.