25.07.2013.
Željka Klemenčić
TEKST
Dag Bauer
FOTOGRAFIJA

mirena škarić

mirena škarić

[ đurđa prettyface ]

Mirena je dizajnerica interijera koja kuha od malih nogu, a svoje je slastičarske supermoći (koje u novije vrijeme demonstrira pod alteregom Đurđa Prettyface) otkrila prošloga Božića. Otada, legende o njezinim kremastim keksima začarale su metropolu. Na šumski je ručak stigla s novim kolačićem koji je kreirala posebno za Mrvicu. U izradi su i Mirisulini - aromaterapijski keksi s ključnim mirisima hrvatskih regija.

Tko je Đurđa Prettyface?

To je ustvari Mirena, ali Đurđa Prettyface malkice više od Mirene voli praviti slatko.

Otkuda kreće proces dizajniranja kolača?

Kreće od jednog vrlo kreativnog projek­ta za vrlo kreativni Artomat s ultrakre­a­tiv­nom Booboo Tannenbaum...

Nabroji tri kombinacije okusa koje su ti osobito drage.

1. Pistacije, med, ocat, vlasac
2. Mak, limun
3. Jabuke, karamela, vanilija i mrva papra

Što je keks za ponedjeljak?

Keks za ponedjeljak je nastao prema spomenutom imenu, izgleda poprilično psihodelično i veselo, sadrži lavandu za smirenje, onak' baš za taj ultradepresivni ponedjeljak.

U kojoj je fazi izrada mirisulina?

Ilustracija je gotova i genijalna, momentalno se aplicira na tkaninu za ambalažu, okusi izdefinirani, pećnica upaljena...

Kad ne stvaraš kolače dizaj­nerica si interijera. Opiši svoju kuhinju.

Malo drva, malo betona, malo metala, tirkiz i zrno New Yorka.

Kad su kolači u pitanju, je li lijepo precijenjeno?

Vrlo često da... volim vidjeti lijep dizajn hrane, ali onda naravno puuuuno više očekujem od okusa.

Kojim bi okusima opisala naš šumski foto session na Bizeku?

Slano i masno i zdravo i slasno!

Kojim bi okusom opisala svoj karakter?

Slatko s vrlo često puno previše kapi limuna...

Najdraži domaći dizajn vezan uz hranu (ambalaže, reklame ili nešto treće)?

Pinch of Salt, definitivno Pinch of Salt.

VEZANE PRIČE

Nathan Isberg

PROČITAJ   ►

Lidija Boševski

PROČITAJ   ►
mirena škarić