26.07.2013.
Željka Klemenčić
TEKST
Dag Bauer
FOTOGRAFIJA

štrudla s koprivom

štrudla s koprivom

TIJESTO
500 g glatkog brašna
2 žlice octa
2 žlice maslinovog ulja
mlaka voda, sol

SMJESA
oko kilogram koprive
500 g svježeg sira
1 jaje
sol i papar

Od svih sastojaka zamijesi glatko tijesto i ostavi da odstoji na sobnoj temperaturi pokriveno barem sat vremena. Tijesto podijeli na četiri komada. Radnu plohu prekrij čistim stolnjakom. Svaki komad tijesta lagano razvaljaj valjkom pa dalje razvlači rukama dok ne dobiješ tanko, gotovo prozirno tijesto željene veličine. Deblje rubove po želji odreži.

Tijesto puni smjesom blanširanih usitnjenih kopriva, jaja i sira, začinjenom po želji. Štrudle zarolaj uz pomoć stolnjaka i prebaci u lim obložen masnim papirom. Premaži rastopljenim maslacem i peci oko 40 minuta na 180 stupnjeva.

VEZANE PRIČE

čudo torta

PROČITAJ   ►

totalno demode deserti: karamel krafni

PROČITAJ   ►

Cvjetna tempura samo za mene

PROČITAJ   ►
Recepti