27.07.2013.
Željka Klemenčić
TEKST
Maja Danica Pečanić
FOTOGRAFIJA

čudo torta

čudo torta

TIJESTO
4 jaja
10 dkg mljevenih oraha
20 dag mekog brašna
10 žlica vode
25 dkg šećera
1/2 praška za pecivo
prstohvat soli
malo ruma

KREMA
12,5 dkg maslaca
10 dkg šećera
10 dkg oraha
ruma po volji
u mlijeku ukuhano brašno, količina potrebna da se zgusne, gustoća otprilike kao kuhani griz

Čudo torta je čudo jer naraste ovako ogromna od samo četiri jaja. Usto je i sočna, prozračna i vrlo izdašna, a ne košta ništa... (Mirena)

Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Žutanjke izraditi sa šećerom, dodati orahe, vodu, brašno, rum, prašak za pecivo i sol. Sve izmiješati. Bjelanjke izlupati i dodati u prethodnu smjesu. Peći na 180 stupnjeva C 35-45 minuta. Mlijeko staviti da zavrije, unutra miješajući mlijeko dodati brašno pomiješano s malo hladnog mlijeka i šećera, kuhati miješajući dok se ne zgusne. Ohladiti te pomiješati s maslacem, šećerom, orasima i rumom. Filati tortu...


Kolače peku:
Jelena Iva Nikolić, Mirena Škarić a.k.a Đurđa Prettyface i Željka Klemenčić

VEZANE PRIČE

štrudla s koprivom

PROČITAJ   ►

totalno demode deserti: karamel krafni

PROČITAJ   ►

Cvjetna tempura samo za mene

PROČITAJ   ►
Recepti