26.07.2013.
Željka Klemenčić
TEKST
Maja Danica Pečanić
FOTOGRAFIJA

totalno demode deserti: karamel krafni

totalno demode deserti: karamel krafni

TIJESTO
3 jaja
100 g brašna
140 g šećera

KARAMEL
200 g šećera
200 g maslacA
200 g slatkog vrhnja

Svaka prava domaćica imala ih je u špajzi za nenajavljene goste. Tijesto bi se ispeklo i pohranilo u limene kutije. Karamel bi se čuvao u staklenim bočicama u hladnjaku. Kad bi se gosti ukazali, umutio bi se šlag, izvadilo tijesto, premazalo šlagom i prelilo karamelom. (Jelena)

Zagrijte pećnicu na 200⁰ C. Umutite šećer i jaja i dodajte brašno kad smjesa postane lagano pjenasta. Lim za pečenje obložite masnim papirom i na njega žlicom stavljajte pljacku po pljacku smjese. Pecite 10-15 minuta, dok rubovi pljacki ne potamne. Izvadite i pustite da se ohlade. U međuvremenu zamutite karamel. Sve izlijte u lonac i miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Umutite šlag (slatko vrhnje s malo šećera u prahu) i premažite svaku pljacku. Slažite ih jednu na drugu i sve prelijte toplom karamelom!


Kolače peku:
Jelena Iva Nikolić, Mirena Škarić a.k.a Đurđa Prettyface i Željka Klemenčić

VEZANE PRIČE

čudo torta

PROČITAJ   ►

štrudla s koprivom

PROČITAJ   ►

Cvjetna tempura samo za mene

PROČITAJ   ►
Recepti